Technische informatie & tip's

'Gouden' tip (kost niets):

Probeer 's avonds vanuit de woonkamer naar buiten te kijken. U ziet nauwelijks iets omdat de ruit spiegelt. Kijk vervolgens eens vanuit uw auto naar buiten, dit gaat nog goed. Zet nu uw verlichting normaal aan, stand 2, met dimlicht dus, en u herkent het spiegelen en u ziet niets meer in de verte, u ziet niets meer voorbij het dimlicht. (Nb het verschil in het spiegeleffect en het kunnen zien/waarnemen in dit testje is groter als uw binnenverlichting niet zou werken omdat deze verlichting de gevoeligheid van uw oog ook nadelig beinvloedt.) Zet vervolgens in uw auto de dashboard verlichting minimaal en u ziet buiten veel meer en verder. Nb na blootgesteld te zijn aan licht duurt het enkele seconden omdat uw ogen zich moeten ontspannen, cq gevoeliger instellen, net als wanneer u in nog maar net in bed ligt en het steeds beter gaat zien! Een ander voorbeeld mbt "nachtzicht" is het volgende: U heeft vast al eens gemerkt dat u het 's avonds in de verte heel goed ziet todat u in de auto zit en het licht aanzet!(?) Dit komt door de effecten van de dashboardverlichting op uw ogen. Wij maken o.a. van deze natuurlijke effecten gebruik met onze modules. Nogmaals: als u de dashboard verlichting zachter zet duurt het even voor uw ogen zich hebben aangepast. U kunt het verschil dus alleen maar heel snel achter elkaar waarnemen, bij de overgang van minder naar meer licht (de ogen beschermen zich bliksemsnel, maar andersom duurt het een paar seconden).

Aansluiten:

Voor veel auto- en motormerken hebben wij de kleuren voor het aansluiten in een tabel gezet. Er zijn afzonderlijke tabellen voor auto's en motoren: Kleuren_Tabel+schema's (excel-bestand).

Algemeen voor Running & Alarmlights, met en zonder Richting Automatisch uitgaan, op de Motor:

Plaats de module onder het zadel, daar zit meestal de accu voor plus (rood) en min (zwart). Neem de voetschakelaar voor blauw en bruin (mits 12V, bij nieuwe BMW kan dit 5V zijn). Neem de kabelboom naar achter voor de linker en rechter RA draad. Je houdt dan nog draad over.

Alleen aan voorzijde laten branden:

Sluit de 2 gele draden van de module bij de voorste lampjes aan en plaats erachter een diode van minimaal 3Amp die het signaal naar achteren spert. (als u dit opgeeft bij uw bestelling krijgt u er 2 diodes gratis bij!)

Algemeen voor Double Headlights op de Motor als het licht niet uit kan:

Plaats de module voorin, hij kan meestal gemakkelijk in de kockpit. Knip de dimlicht voeding door en sluit bruin en rood op de voeding aan. Blauw kan bij de handremschakelaar (mits 12V, bij nieuwe BMW kan dit 5V zijn). Zwart op massa van een lamp. Geel op de dimlichtaansluiting van de lamp (niet voeding) en wit bij de grootlichtaansluiting. Zorg dat je zo dicht mogelijk bij de lampen aansluit zodat het niet over relais gaat! Je houdt dan nog draad over.

Algemeen voor Double Headlights op de Motor als het licht wel uit kan:

Plaats de module voorin, hij kan meestal gemakkelijk in de kockpit. Rood met een zekering op de accu. Bruin en blauw kunnen bij de handremschakelaar (mits 12V, bij nieuwe BMW kan dit 5V zijn). Nb rijdt met Dimlicht UIT (overdag stand 0 en avond stand 1, niet stand 2). Zwart op massa van een lamp. Geel bij de dimlichtaansluiting en wit bij de grootlichtaansluiting. Zorg dat je zo dicht mogelijk bij de lampen aansluit zodat het niet over relais gaat! Je houdt dan nog draad over.

Problemen & tips:

Voor aansluitproblemen of problemen met de werking zie het onderdeel Tips en Tricks.
Voor nuttige tips en adviezen kunt u ook hier terecht. Komt u er ondanks bovenstaande gegevens toch niet uit, bel of mail ons dan gerust. Wij helpen u graag bij het vinden van de beste oplossing. Zorg wel dat uw de gegevens van uw voertuig en module bij de hand heeft.

Handleidingen:

Zoekt u een bepaalde handleiding? Klik dan hier. Zie ook 'hoofdzaken bediening' hier direct onder!

Hoofdzaken bediening modules:

Een samenvatting met de hoofdzaken voor de bediening van de modules vindt u ook in de file Kleuren_Tabel+schema's (excel-bestand). U kunt het betreffende tabblad uitprinten en onder uw zadel bewaren.